Dagens PS

Mangold: Emplicure köpvärd smärtstillare

Emplicure får köprekommendation av Mangold
Torbjörn W. Larsson, vd för Emplicure som får köprekommendation av Mangold. (Foto: Emplicure)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 15 dec. 2021Publicerad: 15 dec. 2021

Mangold tar upp Emplicure till bevakning och ger en köprekommendation samt riktkursen 10,80 kronor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det svenska läkemedelsutvecklingsbolaget Emplicure AB har tagit fram en teknik för att utveckla läkemedel kombinerat med biokeramiska material. En av bolagets läkemedelskandidater kallad EMPLI03, för behandling av kronisk smärta, ligger i sen preklinisk fas och väntas nå klinik under nästa år.

EMPLI03, som tas oralt, ger en kontrollerad frisättningsprofil vilket gör den mindre attraktiv för missbrukare. För att minska missbruket av opioidberoende är behovet av den här typen av läkemedel stort. Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA efterfrågar nya läkemedel mot kronisk smärta som kan hejda missbruk och det gynnas Emplicure av.

Kan ta marknadsandelar

Mangold tror att Emplicures läkemedelskandidat EMPLI03 kan ta marknadsandelar och har valt att genomföra en Sum of the Parts-värdering. EMPLI03 har riskjusterats i en DCF-modell där vägledning utgörs av jämförbara läkemedel.

Emplicures dotterbolag Amplion AB har värderats utifrån ett bolag som är jämförbart. Amplicon utvecklar konsumentprodukter, med tobaksfritt nikotin som huvudprodukt.

Uppsida för aktien

Analyserna har tillsammans lett till Mangolds motiverade värde för aktien. Mangold ger en köprekommendation och en riktkurs på 10,80 kronor, vilket innebär en uppsida på mer än 110 procent för aktien. Det framgår av ett pressmeddelande.

Har fått patent godkänt i USA

ANNONS

Emplicure har fått information från den amerikanska patentmyndigheten att bolagets patent för plattformen inhalation av läkemedel har godkänts. Godkännandet kommer meddelas den 21 december. Det skriver Emplicure i ett pressmeddelande. Patentet, U.S. Patent No. 11,202,871, kommer gälla till år 2037.

“USA är en viktig marknad för oss. Beskedet om patentgodkännande av inhalationsläkemedel är oerhört glädjande och viktigt. Det stärker våra förutsättningar att utveckla nya unika och patentskyddade läkemedelsprodukter för inhalation”, säger Torbjörn W. Larsson, vd för Emplicure i pressmeddelandet.

Läs mer: Opioider dödar fler än covid – öppnar för svenska bolag

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS