Mångmiljardbudet på Sobi förlängs en sista gång

Uppdaterad: 23 nov. 2021Publicerad: 23 nov. 2021
I början av september lades ett mångmiljardbud på läkemedelsbolaget Sobi, men budprocessen har dragit ut på tiden och nu förlänger budgivarna acceptperioden en sista gång
I början av september lades ett mångmiljardbud på läkemedelsbolaget Sobi, men budprocessen har dragit ut på tiden och nu förlänger budgivarna acceptperioden en sista gång. (Foto: TT)

Mångmiljardbudet på det svenska läkemedelsbolaget Sobi förlängs nu ytterligare en gång, enligt budgivarna är det sist gången.

ANNONS
ANNONS

I början av september lade Aurora Investment och Advent International Corporation, genom Agnafit Bidco AB, ett bud på Swedish Orphan Biovitrum, Sobi, värt 235 kronor per aktie. Budprocessen har dock dragit ut på tiden.

Den 16 november förlängdes acceptperioden till den 26 november och nu har Agnafit Bidco beslutat att förlänga acceptperioden ytterligare, till och med den 1 december. Det framgår av ett pressmeddelande. Konsortiet Agnafit Bidco tydliggör att erbjudandet nu förlängs för sista gången.

“Erbjudandet har varit utestående under en längre tid och det är Agnafit Bidcos uppfattning att det ligger i samtliga inblandade parters intresse att Erbjudandet nu når en slutpunkt. Agnafit Bidco har därför beslutat (1) att förlänga acceptperioden till den 1 december 2021 klockan 17:00 (CET), och (2) att inte förlänga acceptperioden bortom den 1 december 2021, oavsett om det kvarvarande villkoret för Erbjudandet är uppfyllt eller ej”, skriver Agnafit Bidco i pressmeddelandet.

Behöver minst 90 procent

Förra veckan meddelade budgivarna att de fått accepter motsvarande 85,2 procent av aktierna, skriver Life Science Sweden. För att budet ska gå igenom krävs minst 90 procent eftersom man först då kan tvångsinlösa aktier.

Agnafit Bidco har frånfallit rätten att höja vederlaget i erbjudandet om 235 kronor per aktie, i enlighet med Nasdaq Stockholms Takeover-regler innebär det att Agnafit Bidco inte kan höja sitt bud.

Fortfarande ovisst

Sobis styrelse rekommenderar att budet accepteras och de två storägarna Fjärde AP-fonden och Investor har accepterat, det är dock ännu ovisst om affären kommer gå igenom. Astra Zeneca är Sobis näst största aktieägare och bolaget har inte kommenterat om de har accepterat budet.

Agnafit Bidco skriver i pressmeddelandet att de kommer fortsätta sträva efter att uppnå ett ägande i Sobi på över 90 procent, samt att de därefter kommer initiera tvängsinlösenförfarande avseende de återstående aktierna, samt att de kommer verka för att Sobis aktier avnoteras från Nasdaq Stockholm.

Läs mer: Bud på Sobi värt drygt 69 miljarder kronor

Läs mer: Budet på Sobi drar upp hälsosektorn på börsen

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.