Under torsdagen uppgav president Joe Biden att USA inte tänker införa nya lockdowns eller utökade vaccinkrav i vinter. Istället vill han se att fler amerikanare testar och vaccinerar sig.

ANNONS

Som Dagens PS berättade så vill inte Joe Biden se nya lockdowns på grund av omikron, och under torsdagen gick presidenten steget längre och uppgav att det inte blir några nya restriktioner eller utökade vaccinkrav i vinter, rapporterar CNBC.

”Vi kommer inte ha nya lockdowns utan istället en utbredd vaccinering med boosters och tester”, sa han.

Påminna om boosters

Nu ska myndigheterna kontakta 60 miljoner amerikanare, de flesta seniorer, som är på Medicare, och påminna dem om boosters. Samtidigt har Vita huset uppmanat företag som har över hundra anställda att vaccinera sin personal, och Biden som vill se landets skolor öppna framöver, kommer öppna upp hundratals familjevaccinationskliniker runt om i landet – som ska göra det lättare för föräldrar att vaccinera sina barn.

”Vi vill se att barnen går i skolan, men det bästa är om barnen vaccineras”, sa Biden.

Hemma-tester

Samtidigt ska 50 miljoner hemma-tester rullas ut till oförsäkrade amerikanare, och alla inresande till USA måste testa sig 24 timmar innan avresan och munskydden kommer finnas kvar inom inrikesflygen och kollektivtrafiken

Regeringen för även samtal med bland annat Pfizer och Moderna om det skulle bli aktuellt med uppdateringar av vaccinen på grund av omikron.

Överhuvudtaget gav Biden ett lugnt intryck under torsdagen.

ANNONS
ANNONS

”Vi är i en bättre position än vi var för ett år sedan för att bekämpa covid-19.”

Läs även: Opioider dödar fler än Covid – öppnar för svenska börsbolag [Dagens PS]