Hjärnkirurg chockar alla: Livet efter döden existerar

Uppdaterad: 01 dec. 2022Publicerad: 01 dec. 2012
Hjärnkirurg
Dr Eben Alexander på besök hos Oprah Winfrey. (Foto: Youtube)

Han har arbetat som neurokirurg i 25 år och har undervisat på Harvard i USA. När hans egen hjärna plötsligt helt stängdes av hände något oförklarligt. “Jag inser mycket väl hur märkligt och otroligt det låter – men jag har bevis för att himlen existerar”, skriver läkaren i en fantastisk artikel i tidningen Newsweek.

ANNONS
ANNONS

Dr. Eben Alexander, 54, är mannen alla talar om i USA just nu. Hans bok ”Proof of Heaven: A Neurosurgeon’s Journey into the Afterlife” utkommer inte förrän den 23 oktober på förlaget Simon & Schuster.

Men redan nu har prestigefyllda Newsweek publicerat en lång och spännande artikel, som även pryder tidningsomslaget, skriven av hjärnkirurgen själv. Det hela är faktiskt något utöver det vanliga och ett läsvärt måste för alla tänkande varelser – oavsett religiös tro eller ideologisk inriktning.

I november 2008 hade Eben Alexander en nära-döden-upplevelse som för evigt skulle förändra hans liv.

”Hade någon – till och med en doktor – berättat en historia som denna för mig förut, hade jag varit ganska säker på att det handlat om inbillning eller självbedrägeri. Men det som hände mig var långt ifrån inbillning. Det var lika verkligt som någonting annat som inträffat i mitt liv, inklusive min bröllopsdag och mina söners födelse”, skriver Eben Alexander i Newsweek, rapporterar sajten The Daily Beast.

Läkaren beskriver vad som hände efter att han drabbats av en ovanlig – och mycket allvarlig – form av hjärnhinneinflammation, som orsakade att hans hjärna helt stängdes av. Enligt läkarna vid Lynchburg General Hospital i delstaten Virginia, samma sjukhus där Eben Alexander själv arbetade, var chanserna att han skulle tillfriskna mycket små.

Hjärnans cortex var helt satt ur funktion – avstängd – och läkaren föll in i en sju dagar lång koma.

”När jag kom till akuten den morgonen var mina chanser att överleva som något annat än en grönsak redan små. Snart minskade de till icke-existerande. I sju dagar låg jag i en djup koma, med min kropp helt borta. Min hjärna var helt och hållet offline”, skriver Eben Alexander.

Det var då det makalösa inträffade. Läkaren beskriver hur han plötsligt förpassades till en magisk plats högt, högt ovanför molnen. Kirurgen Eben Alexander, som tidigare haft vetenskapen som sin religion, möttes av horder av genomskinliga, skimrande varelser – en sorts högre stående varelser helt olikt någonting på denna jord.

Efter en lång ”resa”, beskriven av läkaren med en sällsynt detaljrikedom, uppenbarade sig en kvinna.

Hon talade till honom utan att använda ord.

”Du är älskade och uppskattad, dyrt och för alltid. Du har inget att frukta. Det finns inget som kan gå fel”, sade rösten inombords.

”Vi kommer att visa dig många saker här. Men till slut kommer du att åka tillbaka.”

Just när läkarna gett upp hoppet vaknade Eben Alexander ur sin koma. Han är fullt medveten om att han inte är den första att upptäcka ”bevis” på att medvetande existerar utantanför det kroppsliga.

”Men så vitt jag vet har ingen före mig någonsin färdats till denna dimension a) medan deras cortex varit helt avstängd och b) medan deras kroppar varit under minutiös medicinsk obeservation under en sju dagar lång koma”, skriver kirurgen.

Han berättar att han efter upplevelsen nu kommer att ägna resten av sitt liv åt att undersöka medvetandets sanna natur.

”Och jag ska så tydligt som jag bara kan, sprida budskapet till människorna och mina vetenskapskollegor om att vi är mer – mycket mer – än bara våra fysiska kroppar”, säger Eben Alexander till Newsweek.

En längre intervju med Eben Alexander hittar du i Youtube/podcast-klippet nedan.

PS. Boken ”Proof of Heaven: A Neurosurgeon’s Journey into the Afterlife” (Simon & Schuster) finns att köpa på exempelvis Amazon.com. Klicka här!

Läs även: Raketforskare är INTE smartare än du

ANNONS
ANNONS