Google drar nu sitt strå till stacken när det gäller coronakrisen. Google cloud ska göra det lättare för läkare och sjukhus att dela med sig av patientinformation till varandra.

ANNONS

Teknologin ifrån Google Cloud används för vad som kallas Google Healtcare API. Det här är en lansering i spåren av de politiska strömningarna i USA där man kräver att patienterna lättare ska kunna se sina journaler. Patienter har tidigare ibland blivit tillsagda att de måste betala för att få se vad som finns skrivet om dem, enligt CNBC.

”Covid-19 sätter verkligen ljuset på konversationen om att kunna dela hälsodata”, säger Aneesh Chopra, som jobbar både för Vita huset och ett företag som arbetar med analys av hälsostatistik, till CNBC.

Oron för att Google ska skicka dela med sig av information till andra kunder tonas ner av åtminstone en aktör i branschen.

ANNONS
ANNONS

”Det som är viktigt är att det här verktyget från Google gör det lättare för läkare och sjukhus att dela data. Det handlar inte om att skicka data till Google”, menar John Halamka, ordförande för den medicinska organisationen Mayo Clinic, till CNBC.