Stockholmsbaserade Frost Pharma ingår avtal med belgiska Sterop. Fem sjukhusläkemedel från det belgiska läkemedelsbolaget ingår i affären.

ANNONS

Avtalet lägger till fem produkter till Frost Pharmas portfölj och inkluderar kommersiella rättigheter samt rättigheter för distribution- och marknadsbehörighet.

”Frost Pharma har visat en mycket stark utveckling sedan starten 2017 och vi har kontinuerligt återinvesterat vinsten för att bygga portföljen med mervärdesprodukter, så att vi kan erbjuda fördelaktiga behandlingsalternativ över flera sjukdomsområden till våra marknader. Med detta avtal kommer vi att ytterligare stärka de långsiktiga utsikterna för Frost Pharmas framtida tillväxt i alla de nordiska länderna”, säger vd Cecilia Bröms-Thell, i ett pressmeddelande.

Det Stockholmsbaserade läkemedelsbolaget Frost Pharma riktar in sig på kommersialisering av specialistläkemedel och hjälpmedel som ofta hamnar utanför de stora läkemedelsbolagens intresse.

Den förväntade försäljningen för de fem produkterna som ingår i avtalet kommer signifikant bidra till Frost Farmas t top-line-tillväxt of redan på kort sikt, menar Frost Pharma i sitt pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Stor uppsida för läkemedelsbolag som listas [DagensPS]