Den svenska hälsotech-startupen Itchy, lanserar nu en app och en serie mjukgörande krämer för egenvård av kroniska hudsjukdomar.

ANNONS

Genom att samla hela behandlingen på ett ställe och erbjuda det första produktabonnemanget på marknaden, ska fler få hjälp att hantera och lindra psoriasis och atopisk dermatit.

Båda sjukdomarna kräver livslång och konsekvent behandling och enkel och kostnadseffektiv egenvård är därför avgörande, menar företaget.

I Sverige är psoriasis och atopisk dermatit vanligare än någon annanstans på jorden på grund av vårt kalla, torra klimat och den begränsade mängden solljus. Så många som tio procent av svenskarna drabbas någon gång i livet av någon av dessa hudsjukdomar.

Kombinerar ny teknik och hudvård

Via en app och en ny serie mjukgörande krämer som går att abonnera på har företaget skapat en resultatinriktad helhetslösning.

Appen Itchy täcker över 100 olika behandlingsformer för psoriasis och atopisk dermatit. Via appen kan användaren skapa en skräddarsydd digital rutin och följa sin hud genom intervallfotografering.

Timelapse följer huden

Intervallfotografering, eller Timelapse, är enligt Itchy, en unik fototeknik för att logga symptom, triggers och behandlingar. Appen erbjuder också ett community av personer med samma hudåkommor.

”Idag läggs ett stort ansvar på människor att själva utforska hur de lindrar sina symtom. Syftet med våra produkter och tjänster är att förse människor med allt de behöver för att lyckas med sin egenvård, från krämer till behandlingsrutin och hjälp till en proaktiv livsstil”, säger Itchys marknadschef Caj Westlund i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Tillverkas i Sverige

Itchys krämer tillverkas i Sverige och är helt veganska. De är anpassade efter vårt kalla klimat och är dermatologiskt testade på känslig och allergisk hud. Ingredienserna är kliniskt testade.

När 16 000 personer med psoriasis och atopisk dermatit tillfrågades svarade de att de vill ha krämer som lindrar klåda, absorberas snabbt och minskar rodnad och irritation, samt har en behaglig doft. Framtagningen av Itchys krämer är baserad på dessa dialoger.

Läs mer: Google lanserar AI-verktyg för självdiagnos av hudsjukdomar [DagensPS]