Femtechbolaget Momentus tar in 3,5 miljoner kronor i externt kapital för att accelerera sin tjänst för nyblivna mammors hälsa.

ANNONS

Under 2021 gick Momentus igenom Sting Incubate, ett cochingprogram för startupbolag i tidig fas. Nu tar femtechbolaget in externt kapital för att accelerera sin tjänst för nyblivna mammor. Bland investerarna finns Avesina Group, Propel Capital och Pluscap.

Momentus är en digital plattform som hjälper nyblivna mammor med stöd och hjälp till rätt vård efter graviditet och förlossning. Momentus ger kvinnorna makt att ta kontroll över sin egen hälsa genom evidensbaserad fakta, kurser och digitala besök hos barnmorska.

Eftersatt inom sjukvården

Nyblivna mammor får inte den information de behöver om hälsa efter graviditet och förlossning från förlossningsvården, som fortfarande är eftersatt inom sjukvårdens digitalisering. Av den anledningen söker sig många till sociala plattformar för att hitta information.

Många nyblivna mammor går med oro och besvär helt i onödan på grund av att vården är otillräcklig och den information som hittas via sociala medier är ofta felaktig. Det är samtidigt svårt att veta vad som är säker information och säkra råd.

Mer än 1 000 nedladdningar

Det senaste året har Momentus byggt sin plattform och registrerats som vårdgivare hos Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Den första versionen av tjänsten släpptes i november förra året och appen hade fler än 1 000 nedladdningar inom bara några veckor, och det helt utan marknadsföringsbudget.

Nu tar bolaget in 3,5 miljoner kronor i externt kapital och satsar på en betalversion av sin app.

ANNONS
ANNONS

”Äntligen pratar vi om förlossningsskador och behov av stöttning efter en graviditet! Med dagens kris inom förlossningsvården känns det extra viktigt att kunna ge korrekt information och hjälp till återhämtning för nyblivna mammor. Det märks även på intresset bland investerare. Från början tänkte vi ta in 1,5–2 miljoner men valde att stanna på 3 miljoner och fick säga nej till flera”, säger Maria Undén Morein läkare och vd på Momentus i ett pressmeddelande.

Läs mer: Femtech växer – men se upp med fertilitetsapparna [Dagens PS]