Dagens PS

Elizabeth Holmes kommer ut ur fängelset tidigare

Bedrägeri-dömda Elizabeth Holmes kan få ny rättegång
Elizabeth Holmes ser ut att komma ut ur fängelset tidigare än beräknat. Foto: TT
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 11 juli 2023Publicerad: 11 juli 2023

Bedragaren Elizabeth Holmes som har lurat investerare skulle avtjäna 11,5 år i fängelse men nu ser det ut som att straffet blir två år kortare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I november i fjol dömdes Elizabeth Holmes – bedragaren och grundaren av blodanalys-företaget Theranos – och skulle spendera 11,5 år bakom galler. Hon ska ha lurat investerare att satsa stora summor i Theranos, som visade sig vara en bluff, som Dagens PS berättade.

Elizabeth Holmes släpps ut tidigare

Men enligt färska uppgifter från Bureau of Prisons kommer Holmes släppas ut från fängelset i Texas innan nyår 2032, vilket innebär ett straff på sammanlagt knappt 9,5 år istället för 11,5 år, skriver Business Insider.

Enligt uppgift tas det ofta hänsyn till en rad saker som gott uppförande för att fångar ska släppas ut tidigare, och Bureau of Prisons har hittills inte kunnat svara på hur de har kunnat komma fram till Holmes frigivningsdatum.

Även hennes ex-pojkvän Ramesh “Sunny” Balwani som också var med i bedrägerihärvan fick sin fängelsedom förkortad – från 13 till 11 år.

Paret har vidare beordrats att betala över 452 miljoner dollar i skadestånd till de drabbade, men det har Holmes advokater sagt är omöjligt, och att hon enbart kommer kunna betala 250 dollar i månaden efter att hon släppts från fängelset.

Små barn hjälper inte

Det faktum att Holmes har två små barn har vidare inte hjälpt henne i att skjuta upp fängelsedomen. Hemmes första barn föddes för två år sedan medan hon väntade på rättegång, och det andra barnet kom tidigare i år.

ANNONS

Läs även: Elizabeth Holmes avtjänar straff i lyxbostad

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS