I en ny högteknologisk cannabisfabrik ska ett danskt bolag producera medicinsk cannabis med Nasas teknologi som lever upp till läkemedelsbranschens krav, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS

DanCann Pharma har nu satt igång produktionen i sin första fabrik, där utveckling och tillverkning av medicinsk cannabis ska ske. Den högteknologiska fabriken som heter Biotech pharm1 är byggd för att leva upp till läkemedelsindustrins krav, enligt en pressrelease på sajten Biostock, som DanCann Pharma själva investerat i. 

”Det har blivit tydligt att branschen för närvarande kämpar för att följa och uppfylla produktkraven på grund av tvivelaktiga produktionsmetoder”, säger Jeppe Krog Rasmussen, vd och grundare för DanCann Pharma till Biostock.

Odlingstekniken high pressure aeroponics som de använder i sin cannabisfabrik är utvecklad av Nasa, och tanken är att plocka fram nya cannabioider som ska kommersialiseras och användas för sjukdomar där dagens läkemedel inte räcker till.

”Medicinsk cannabis är ett område där det finns ett stort behov av att påskynda forskning, utveckling och dokumentation så att fler produkter kan godkännas och finnas tillgängliga. För just nu är det patienterna som är de stora förlorarna, åtminstone i Danmark”, säger Jeppe Krog Rasmussen.

DanCann Pharma är börsnoterade på Spotlight Stock Market i Köpenhamn.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Arbetsförmedlingen drar tillbaka cannabisannons