Capio driver S:t Görans sjukhus samt flera vårdcentraler och specialistmottagningar i Stockholm, nu kan bolaget få en ny ägare – Förenade Arabemiraten.

ANNONS

Ett konsortitum där bland andra Abu Dhabi Investment Authority ingår, en statlig fond ägd av Förenade Arabemiraten, har lagt ett bud värt 141 miljarder kronor på Ramsey Health Care som äger Capios ägare, franska Ramsay Santé, det rapporterar Mitt i Stockholm.

Vid regionfullmäktiges möte på tisdagen frågade Talla Alkurdi (S) om Stockholm kommer kräva förnyad omprövning av Capio om affären går igenom, hon menade att Förenade Arabemiraten är en olämplig ägare i svensk sjukvård.

Regionrådet Anna Starbrink (L) menade att eftersom det ännu inte finns någon affär finns heller ingen begäran om omprövning. När Tencent, som har kinesiska staten som delägare, köpte in sig i Doktor.se ville Socialdemokraterna ha en ägarprövning, men de köpte bara in sig med 5 procent så hälso- och sjukvårdsnämnden ansåg inte att det var tillräckligt för en ägarprövning.

Intresserad av ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Capio lägger locket på om jätteaffär [Dagens PS]