Enligt SvD kan vårdkoncernen Capio bland annat få Förenade Arabemiraten som ägare i en jätteaffär värd 141 miljarder kronor.

ANNONS

Så högt är budet, 141 miljarder kronor, som uppges vara icke bindande på australiska Ramsay Health Care, som till 52,8 procent äger den franska koncernen Ramsay Santé och som i sin tur sedan 2018 äger Capio.

Capios kommunikationsdirektör Liza Manestam avböjer i SvD att kommentera budet, som ett ett konsortium under ledning av amerikanska investmentbolaget KKR & Co står bakom, enligt artikeln där hänvisning görs till Reuters.

Enligt Reuters ingår bland andra den australiska pensionsfonden Hesta och den emiratiska statliga fonden Abu Dhabi Investment Authority i konsortiet, som nu vill förvärva Ramsay Health Care med bland andra Capio under sitt paraply genom sitt ägande i franska Ramsay Santé.

Ramsay Santé kommenterar till skillnad mot Capio budet i ett uttalande där det heter att aktieägarna kommer att ”informeras i god tid” om transaktionen blir verklighet.

Enligt Svenska Dagbladet omsatte Capio 13,3 miljarder kronor 2021. Av det var 640 miljoner statsbidrag, framgår det.

ANNONS
ANNONS

Tidningen konstaterar att Capio äger över 100 sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige och att vårdbolaget även har verksamhet i Norge och Danmark.

Läs även: Capio lägger bud på sjukvårdsbolaget GHP [Dagens PS]