Marknaden har missbedömt läget för det svenska forskningsbolaget Camurus aktie och överreagerat på bolagets rapport, det menar en mäklare.

ANNONS

Anders Rudolfsson, mäklare på DNB tipsar i Dagens Industri om forskningsbolaget Camurus, som han menar att marknaden har missbedömt. Camurus aktie (CAMX) är noterad på Nasdaq Stockholm, Mid Cap.

Camurus är ett svenskt forskningsbaserat läkemedels- och bioteknikföretag som utvecklar och kommersialiserar läkemedel för allvarliga kroniska tillstånd, bland annat opioidberoende, cancer, smärta och endokrina sjukdomar, det vill säga sjukdomar i kroppens hormonproducerande organ, exempelvis sjukdomar som diabetes.

Bolaget har haft otur

På bolagets rapportdag den 15 juli rasade aktien med 13 procent, till 195 kronor.

”Camurus fick en rejäl kyss. De har haft lite otur senaste åren: de skulle få godkännande i USA för sitt läkemedel mot opioidberoende, men sedan fick de beskedet att de skulle få godkännandet men inte fick börja sälja”, säger Anders Rudolfsson till Di.

Han berättar i tidningen att bolaget hade problem med sin produktionsanläggning förra året och att det skulle åtgärdas under 2021, samt att kursen då var uppe i 220 kronor eftersom man vet att ett godkännande kommer i slutet av andra halvåret.

”Det handlar bara om tid, och i samband med det kommer man att få en milstolpsbetalning om 35 miljoner dollar från sin partner”, säger Anders Rudolfsson till Di.

ANNONS
ANNONS

Tror på aktien

På rapportdagen backade aktien ordentligt och har efter det fortsatt ned till cirka 179 kronor, det ser Anders Rudolfsson som en kraftig överreaktion. Han tror att aktien kommer ligga på cirka 220 kronor vid slutet av året, vilket är över 20 procent mer än nu så han tycker absolut att man ska titta på Camurus aktie.

Läs mer: Läkemedel mot opioidberoende får positivt besked från FDA [Dagens PS]