Statsepidemiolog Anders Tegnell rapporterades ha fått en experttjänst på WHO, men nu har Svenska Dagbladet rapporterat att tjänsten inte finns.

ANNONS

När Folkhälsomyndigheten den 9 mars skickade ut ett pressmeddelande om att statsepidemiolog Anders Tegnell fått ett nytt jobb inom Världshälsoorganisationen, WHO, spreds nyheten både i svenska och internationella medier.

”Anders Tegnell utses av Folkhälsomyndigheten att bistå som senior expert i en ny grupp som planeras arbeta med att tillgängliggöra covid-19-vaccin till världens länder som inte kunnat köpa eget vaccin”, skrev myndigheten då i sitt pressmeddelande.

Inget kontrakt skrivet

Men Svenska Dagbladet rapporterade på tisdagen att det råder stor förvirring på WHO:s högkvarter då inget kontrakt ännu är skrivet.

Folkhälsomyndighetens presschef Christer Janson säger till Expressen att det hela rör sig om ett missförstånd och att processen kring Anders Tegnells nya tjänst har dragit ut på tiden.

Enligt honom bygger nyheten om det nya jobbet på en missuppfattning och det blev ett missförstånd från myndighetens sida då de trodde att allt var klart.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Tegnell får nytt toppjobb – lämnar Folkhälsomyndigheten [Dagens PS]