Fondförvaltaren Max Mitteregger ger investeringsråd i Di tv:s Börsrådet. Tre svenska Life Science-bolag tillhör hans bästa aktietips.

ANNONS

Max Mitteregger, förvaltare av hedgefonden Gladiator, tipsar i programmet om det svenska forskningsbaserade biofarmabolaget Bioarctic som endast stigit med 4,5 procent i år. När det amerikanska läkemedelsverket FDA godkände en konkurrents läkemedel mot Alzheimers steg Bioarctics aktie men den har sedan dess drabbats av nedgångar,

”Jag är välidigt förvånad att kursen ligger under 100 kronor. De har en Alzheimersmedicin som befinner sig i fas 3 och FDA har lagt ribban väldigt lågt när Biogen fick godkänt för sin Alzheimersmedicin som man inte riktigt vet om den hjälper patienterna”, säger Max Mitteregger i Di TV:s Börsrådet.

Han anser att potentialen i Bioarctic är enorm och att aktien är klart undervärderad. Enligt honom är sannolikheten att bolaget ska lyckas hög och han tror att aktien kan gå upp 5–10 gånger om några år.

Calliditas en undervärderad aktie

Max Mitteregger nästa aktietips är det svenska biofarmabolaget Calliditas som har fallit med över 35 procent sedan de presenterade sin fas 3-studie. Bolaget fokuserar på att identifiera, utveckla och kommersialisera nya behandlingar av sällsynta sjukdomar.

”Den är klart undervärderad och skulle kunna dubbla sig på ett år. Det är ett bortglömt bolag som har ett läkemedel som står inför godkännande i USA den 15 september. Det är ett preparat mot en sällsynt njursjukdom och sannolikheten är väldigt hög att de får godkännande. Bolaget säger själva att de adresserar en marknad på 4-5 miljarder dollar, vilket jag tycker låter mycket, men det räcker med att man tar en fraktion av det”, säger han i Di tv:s Börsrådet.

Det tredje tipset från Max Mitteregger är det svenska biotechbolaget Oncopeptides. Sedan bolagets läkemedel Pepaxto fick FDA:s godkännande för patienter med cancertypen multipelt myelom har aktien mer än halverats. Myelom är en form av cancer i benmärgen och innebär att vissa vita blodkroppar blir cancerceller, sjukdomen kallas även multipelt melyom.

Oncopeptides ett missförstått bolag

”Det är så billigt. Bara bolaget presenterar mer data kring sin studie så kommer det att vända. Bara ett godkännande i Europa och en registreringsansökan i USA kommer att innebära att bolaget står dubbelt så högt. Det är det starkaste köpet på Stockholmsbörsen när det gäller bioteknikbolag”, säger Max Mitteregger i Di tv:s Börsrådet.

ANNONS
ANNONS

Han menar att det är svårt att över huvud taget se några aktier med bättre köpläge och säger att när det gäller bioteknik, läkemedel och verkstad är Oncopeptides aktie mest köpvärd. Max Mitteregger säger vidare att bolaget är helt missförstått och att det beror på att en enskild analytiker har gått hårt åt bolaget.

Han anser att ett förbehåll är att aktien kan röra sig sidledes tills det kommer mer data från bolaget i september.

Läs mer: Godkänd behandling av Alzheimers ger svenska Bioarctic hopp [Dagens PS]