Dagens PS

Äggstockscancer förbättrades i Astra Zenecas studie

En interimsanalys av Astra Zenecas studie DUO-O visar att en kombinationsbehandling ger betydelsefyll förbättring av äggstockscancer
En interimsanalys av Astra Zenecas studie DUO-O visar att en kombinationsbehandling ger betydelsefyll förbättring av äggstockscancer. (Bild: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 05 apr. 2023Publicerad: 05 apr. 2023

En interimsanalys av Astra Zenecas fas 3-studie DUO-O visar betydelsefull förbättring av äggstockscancer med en kombinationsbehandling.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kombinationsbehandlingen testades på nydiagnostiserade patienter med avancerad höggradig epitelial äggstockscancer utan BRCA-mutationer i tumören.

En av de vanligaste cancerformerna

Behandlingen med en kombination av Lynparza, Imfinzi, kemoterapi och bevacizumab visade på en betydelsefull och statistiskt signifikant förbättring av progressionsfri överlevnad jämfört med kemoterapi och bevacizumab.

Äggstockscancer är en av de vanligaste cancerformerna och mer än två tredjedelar diagnosticeras med avancerad sjukdom som kan utvecklas snabbt.

Mellan 50 och 70 procent av patienterna med avancerad äggstockscancer dör inom fem år.

Finns ett otillfredsställt behov

“Även om det har skett betydande framsteg för patienter med avancerad äggstockscancer finns fortfarande ett otillfredsställt behov. Dessa data från DUO-O-studien ger uppmuntrande bevis för detta Lynparza och Imfinzi kombination hos patienter utan tumör-BRCA-mutationer och förstärker vårt fortsatta engagemang för att hitta nya behandlingsmetoder för dessa patienter“, säger Susan Galbraith, Executive Vice President, Oncology R&D, AstraZeneca i ett pressmeddelande.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS

Läs mer: Astra Zeneca: Enhertu – effekt på fler cancerformer

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS