Life Science-bolaget Addlife har ingått avtal med Telia om förvärv av produktområdet Telia Health Monitoring.

ANNONS

Telia Health Monitorings digitala plattformslösning möjliggör egenmonitorering och distansvård för patienter med kroniska sjukdomar. Verksamheten ska integreras i Camanio som Addlife också förvärvade nu i december.

I dag har Telia Health Monitoring avtal med åtta regioner i Sverige, inom både privat och offentlig sektor. Cirka 1 000 patienter är uppkopplade till lösningen som är skalbar och kan hantera fler patienter.

Flera kroniska sjukdomar

I dag stöder Telia Health Monitorings digitala lösning egenmonitorering av flera kroniska sjukdomar, som högt blodtryck, hjärtsvikt, diabetes, KOL och IBD. Lösningen har även utvecklats för egenmonitorering inom specialistmödravård.

”Vi är glada över att ha hittat ett nytt hem för Telia Health Monitoring på Addlife, som är ett Life Science-företag och som delar vår vision om att förbättra människors liv. De förstår värdet av den starka position vi har utvecklat och tagit under ett antal år inom distansmonitorering av hälsa. Med sin breda portfölj, entreprenörsanda och europeiska närvaro tror vi att de är unikt positionerade för att ta denna verksamhet till nästa nivå”, säger Brendan Ives, chef för Division X på Telia, i ett pressmeddelande.

80 procent av vårdkostnaderna

Myndigheten för vård- och omsorgsanalys beräknar att cirka 45 procent av alla svenskar har minst en kronisk sjukdom och kostnaden för vård av personer med kroniska sjukdomar uppgår till cirka 80 procent av de totala sjukvårdskostnaderna.

Genom tätare kommunikation med vårdgivaren och individanpassad behandling möjliggör digitala verktyg kontinuerlig och effektivare vård. Den ger också patienten större frihet och större trygghet, vilket ger ökad livskvalitet.

ANNONS
ANNONS

Förbättra människors liv

”Vår vision är att förbättra människors liv och vi ser en stor samhällsutmaning i vården med en växande och allt äldre befolkning med kroniska sjukdomar. Digital omsorg och bättre datastöd kan både förbättra livskvaliteten för patienter samtidigt som den levererar mer effektiv vård. Kombinationen av erbjudandet från Camanio med lösningen från Telia Health Monitoring ger oss stora möjligheter att aktivt stödja vårdgivare i utvecklingen av framtidens digitala vård och omsorg, säger Addlifes vd Kristina Willgård i pressmeddelandet.

Läs mer: Addlife förvärvar Camanio och stärks inom digital hälsa [Dagens PS]