Duon får nu ”söka nya utmaningar”, skriver telekomjätten i ett pressmeddelande.

Jan Frykhammar, vice verkställande direktör och rådgivare till koncernchefen, lämnar sin roll som vice verkställande direktör och medlem av Ericssons koncernledning i dag den 7 november.

Det gör även Magnus Mandersson, som också är vice verkställande direktör och rådgivare till koncernchefen.

”Både Frykhammar och Mandersson kommer att lämna Ericsson för att söka nya utmaningar”, skriver Ericsson i pressmeddelandet.

Jan Frykhammar har varit en del av Ericssons koncernledning sedan 2008. Han utnämndes till finansdirektör 2009. Före det var han chef för affärsenheten Global Services. Han var även vd och koncernchef tillfälligt (25 juli 2016 – 15 januari 2017) under jakten på en ny Ericssonchef. Därefter har Jan Frykhammar haft rollen som rådgivare till koncernchefen, med fokus på bolagsstyrning och effektivitet.

ANNONS
ANNONS

Magnus Mandersson började på Ericsson 2004 och har sedan dess haft flera ledande befattningar inom bolaget.

Så här kommenterar Börje Ekholm, vd och koncernchef på Ericsson, att kollegorna lämnar:

”Jan och Magnus har varit med och lett Ericsson genom den otroliga omvandlingen som branschen har genomgått under de senaste 15 åren.”

”Jan Frykhammar har varit ovärderlig för företaget under hans 26 år på Ericsson, inte minst när han klev upp som interims-VD i en tid då ledarskap och momentum var av yttersta vikt. Magnus har varit instrumentell i uppbyggnaden av bolagets serviceverksamhet och i att etablera och vårda några av våra viktigaste kundrelationer. Jag önskar Jan och Magnus all lycka i deras framtida utmaningar.”

Ericssons styrelse har utsett Fredrik Jejdling till vice verkställande direktör i Ericsson från och med i dag. Utnämningen sker i tillägg till hans nuvarande roll som chef för affärsområde Networks och medlem av Ericssons koncernledning.