Ett missat biorekord, en svensk musik-startup och en kontroversiell serieruta – dagens techbrief har lite av allt.

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Avengers: Endgame föll på målsnöret

Den omåttligt populära filmen gjorde en återkomst till biograferna under helgen, men lyckades in inbringa tillräckligt med pengar för att passera Avatar som den största filmen någonsin – endast 27 miljoner dollar saknas, rapporterar CNET. I dagsläget har Avengers: Endgame spelat in 2,76 miljarder dollar, motsvarande 25,6 miljarder kronor.

Experter: Självkörande bilar har två stora utmaningar

Enligt en toppchef på ”World Economic Forum” måste både tekniken och affärsmodellerna utvecklas innan självkörande bilar kan bli en verklighet på riktigt, skriver CNBC.

Svensk musik-startup tar in 20 miljoner dollar

Epidemic Sound, en plattform för videoskapare som vill hitta musik till sina projekt, har tagit in ytterligare kapital i en finansieringsrunda, och bolaget är nu värt 370 miljoner dollar, motsvarande drygt 3,4 miljarder kronor, skriver TechCrunch.

Snart börjar Ikea sälja solceller

Innan oktober ska försäljningen av solceller starta på möbeljättens varuhus i Sverige, rapporterar Ny Teknik.

”Vi har väntat länge med att lansera solceller i Sverige eftersom det har varit svårt och snårigt för den som vill skaffa solceller här. Nu har det blivit enklare och man kan få statligt stöd. Det har vägt tungt för vårt beslut”, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på Ikea till TT.

Konstnär fick sparken efter kontroversiell serieruta med Trump 

Kanadensaren Michael de Adders senaste skapelse visade USA:s president Donald Trump som under en golfrunda stöter på två till synes döda kroppar i ett vattendrag, mycket likt den upprörande bilden från förra veckan på en pappa och hans dotter som drunknat i floden Rio Grande då de försökte ta sig in i USA. Nu har de Adder fått sparken från sitt jobb på flera tidningar i New Brunswick, Kanada, rapporterar CNN.

Här är bilden som kostade honom jobbet:

ANNONS
ANNONS
View this post on Instagram

#trump #trump2020 #bordercrisis #trumpcamps

A post shared by Michael de Adder (@michael_de_adder) on

Michael de Adder annonserade själv via Twitterr att han fått sparken: