Efter uppsägningarna och sexanklagelserna på Silicon Valley-jätten Uber, som DagensPS.se skrev om i veckan, kommer ytterligare ett smaklöst exempel.

Succén för Londonbaserade dejting-appen Badoo har än så länge uteblivit på hemmaplan om man jämför med framgångarna man haft i Sydamerika och Ryssland, skriver amerikanska Bloomberg. Men desto större uppmärksamhet i den brittiska huvudstaden har bolaget fått som arbetsgivare där man lyckats bli både känt och ökänt bland unga talanger, skriver nyhetsbyrån.

För att kunna konkurrera med techjättar som Google och Facebook har Badoo två fulltidsanställda som bara arbetar med att arrangera överdådiga fester som en förmån för de anställda och ett lockbete för presumtiva toppresterare. Teman är alltid olika men det finns en röd tråd – halvnakna modeller och gratis alkohol. Är kvinnorna inte kroppsmålade eller utklädda till sjöjungfrur hänger de i strippstänger eller används som uppläggningsfat i sushibuffén, uppger Bloomberg som talat med flera befintliga och tidigare anställda.

Men nu kommer baksmällan efter det vilda festandet. För det första ekonomiskt: Badoo uppges ha spenderat upp till 45.000 dollar – motsvarande knappt 400.000 kronor – i veckan på olika evenemang under 2015 och vid ett tillfälle landade notan på hiskeliga 17,5 miljoner kronor efter en konferens i Paris. Men också HR-mässigt. Enligt Bloomberg har många anställda nu lämnat bolaget och ännu fler har klagat på företagets sexualiserade kultur och utsvävningar.

Badoos 43-årige vd och grundare Andrey Andreev konstaterar att företaget inte fått några ”officiella” klagomål och poängterar att det är personalen själv, kvinnor och män, som bestämmer både tema och innehåll för bolagets tillställningar.

Men, medger han:

”Vissa teman stämmer inte överens med min personliga smak.”

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: ”Sexkultur” på techjätten – 20 anställda sparkas [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Sprit och strippor i ”årtiondets konkurs” [DagensPS.se] >