ANNONS
ANNONS

Sprit och strippor i ”årtiondets konkurs”

skumpa.png

Hur kunde ett av Storbritanniens hetaste techbolag sätta sprätt på 1,6 miljarder kronor av investerarnas pengar? Del av svaret stavas lyxfester.

Enligt Business Insider, som sedan kollapsen i februari i år försökt gå till botten med vad som faktiskt hände brittiska Powa Technologies, har anställda vittnat om galna företagsfester med ”bottenlös” champagne och barbröstade kvinnor.

Men det har inte bara handlat om utsvävningar med företagskortet. Enligt källor till BI har problemen varit många. Företagets flaggskeppsprodukt har beskrivits som ”ett hopplöst fall” och värderingen på motsvarande 23 miljarder kronor påstås ha grundats på en skräpaffär. Och bakom trasslet står företagets ledning och vd:n Dan Wagner, menar personer med insyn. 

ANNONS
ANNONS

”Medarbetare och chefer vi pratat med målar upp en bild av ett företag med dysfunktionellt ledarskap och helt utan strategi”, skriver sajtens Oscar WilliamsGrut

Tidigare anställda berättar om en incident 2014 då Dan Wagner skulle demonstrera företagets senaste produkt Powa Tag för en ny potentiell kund. Av någon anledning fungerade inte tekniken under mötet varpå vd:n stormade ner till it-avdelningen på 34:e våningen och vrålade att man skulle ”ta ner den där jävla brandväggen genast”.

Vi kan nog alla känna igen oss i irritationen över krånglande teknik men Wagners förslag på lösning var i Powa Technologies fall helt otänkbart, förklarar källor. Företagets produkt lagrar nämligen kunders kreditkortsinformation för att göra det enkelt att genomföra köp direkt via en smartphone och att ta ned brandväggen skulle därför vara som att be om att bli hackade.

Företagets systemchef Lyderic Landry vägrade – några timmar senare lämnade han kontoret för gott.

Enligt Business Insider är Powa Technologies konkurs årtiondets största i sitt slag i Storbritannien. Många industriexperter är nu oroliga för att kollapsen ska ”sända chockvågor” i branschen och försvåra för tech-startups att locka investerare i framtiden.

LÄSVIDARE: Topless dancers, champagne, and David Bowie: Inside the crash of London’s $2.7 billion unicorn Powa [Business Insider] »

Missa ingenting – få dina nyheter i mejlen!

Eller via Facebook!

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS