Duolingo har ansökt om börsnotering hos Finansinspektionen i USA, rapporterar Dagens Industri. Språkappen värderas idag till över 20 miljarder kronor. 

ANNONS

Duolingo fokuserar på språkinlärning och grundades av entreprenörerna Severin Hacker från Schweiz och Luis von Ahn från Guatemala. Appen erbjuder hjälp med inlärning av flera olika språk, allt från franska och tyska till jiddisch och japanska. 

Motvillig betalversion

Appen finns både som gratisversion och betalversion med prenumerationer, där Duolingo får in huvuddelen av intäkterna. En del intäkter kommer även från annonser. Språkappen har också ett engelskatest som godkänts av över 2000 universitet runt om i världen.

Enligt nyhetssajten Tech Crunch var grundarna motvilliga till att införa betalda prenumerationer då de initialt strävat efter att erbjuda gratis kunskap. Idag tycks de dock ha lyckats skapa en fungerande affärsmodell efter en lång period av trial and error.  

Imponerande intäkter 

Förra året ökade Duolingos intäkter med 129 procent och under första kvartalet 2021 ökade intäkterna med nästan 100 procent jämfört med 2020. Idag värderas appen till över 20 miljarder kronor. 

Nu går Duolingo mot börsnotering, och meddelar i noteringsansökan att de planerar en tillväxt med cirka 100 miljoner dollar i samband med noteringen. Appen har backats av investerare såsom Union Square Ventures, Kleiner Perkins och Newview Capital. 

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på Dagens Industri.

Läs mer: Rekord i börsnoteringar – en varningssignal?