Apples Magic Keyboard släpptes i maj och recensenterna är överlag imponerade av den minimalistiska fästanordningen. De kraftfulla magneterna som får iPaden att ”sväva” ovanför tangentbordet är kraftfulla, är domen. Tillsammans med nya iPaden blir det en datorlik upplevelse. 

ANNONS

Uppbyggnaden

Macworld berömmer de starka magneterna och poängterar att det går att lyfta hela anordningen i iPaden, trots att bara tangentbordet väger över 600 gram.

Mobil.se menar att inte bara fästanordningen är robust, även tangentbordsfodralet är ”stabilt och tungt”. Detta framförs som det vinnande konceptet, även om det gör att tangentbordet tillsammans med paddan inte blir mycket enklare att transportera än en vanlig laptop, poängterar recensenten.

Även Feber.se berömmer fästanordningen. ”Paden är väldigt lätt att sätta på och av”, skriver recensenten och påpekar att enbart som hållare för paddan är anordningen utmärkt.

Vidare menar recensenten att tangentbordet gör att iPaden förvandlas till en dator. ”På vissa sätt så är en iPad Pro med det här tangentbordet bättre än en dator”, skriver han.

Själva tangentbordet

Macworld menar att tangentbordet inte riktigt lever upp till namnet gällande tangentbordets utformning. ”Det är inte riktigt magiskt, i alla fall inte i 11-tumsutförande, för det känns lite trångt”, skriver recensenten och menar att avsaknaden av funktionstangenter är en brist.

Feber.se tar detta upplägg med ro. ”Det är lugnt, alla de inställningarna finns lättillgängliga i iPadOSs kontrollcenter, en liten svepning bort”, skriver recensenten.

Mobil.se anser att man som användare efter ett tag knappt behöver vidröra skärmen alls. Det är framför allt vid display av bilder, kartappar och liknande detta kan vara nödvändigt, annars kan det mesta styras från tangentbordet.

ANNONS
ANNONS

Slutsatsen

Macworld.se menar att den mindre versionen av tangentbordet är lite trång och han poängterar åter bristen på funktionstangenter. Allt i allt är tangentbordet dock ett ”fantastiskt stycke ingenjörskonst”, skriver han.

Mobil.se:s recensent skriver att ”ställer jag upp Ipad Pro i sitt Magic Keyboard-ställ bredvid en konkurrerande surfplatta med tangentbordsfodral är skillnaden total”. Han poängterar dock att konkurrentens produkt ligger på en lägre prisnivå.

Feber.se menar att tangentbordet kan göra att en iPad Pro ”kan bli den enda dator folk behöver hemma”. Sidan noterar dock att det kräver att man kan lägga de pengar som krävs på produkten.