Med ny förbättrad webbkamera och mikrofon är nya iMac 27 tum (2020) den perfekta datorn för att jobba hemifrån. Skärmen får ny ytbehandling och internminnet kan dubblas jämfört med förra årets modellMen är designen daterad?

ANNONS

I början av augusti lanserades den och det är sista chansen att ha en Intel-baserad iMac i denna storlek, eftersom Apple nu går över till deras egna Apple Silicone. Det är datorn gjord för kreatörer, och det finns ingen anledning att vänta.

Förbättrad webbkamera och mikrofon  

Techradar skriver att den nya 1080p FaceTime HD webbkameran och mikrofonen med studiokvalité förbättrar videosamtal avsevärt. De hade flera videomöten under testperioden och resultaten var mycket positiva. I en tid där fler och fler möten blir virtuella är att synas och höras tydligt viktigare än någonsin, och här kan man känna sig säker på att man ligger i framkant ett riktigt bra tag.

Bättre prestanda och mer minne 

Nya 27-tumsversionen har förbättrad prestanda med en Intel Core i9-processor vilket ger möjlighet till hastigheter upp till 5 GHz med upp till tio kärnor. Tack vare grafikkort från senaste generationen fungerar årets iMac äntligen också som en speldator, även för de tyngre spelen. Det är med andra ord en kraftfull dator för de som arbetar stationärt och inte behöver bära med sig datorn.

Äntligen en len upplevelse med över 90 fps i snitt för de flesta nya titlar och över 150 fps i äldre titlar som Overwatch. (Foto: Youtube)
Äntligen en len upplevelse med över 90 fps i snitt för de flesta nya titlar och över 150 fps i äldre titlar som Overwatch. (Foto: Youtube)

Jämfört med föregående version som bara tillät 64 GB internminne kan nya 27-tumsversionen dessutom konfigureras med upp till 128 GB på 2666 MHz. Det är en stor uppgradering för de som jobbar med video, bild eller ljud, där snabb rendering är A och O för tidseffektivt arbete.

Daterad design  

Techradar skriver att även om de älskar vad Apple har gjort med insidan på årets iMac så är de lite besvikna på utsidan. Apple har fastnat i samma design som tidigare modeller och den börjar kännas daterad. Senast det hänt en större förändring med designen är 2012.

Bland annat har Apple kvar de svarta tjocka kanterna runt om skärmen. Hade de tjocka kanterna blivit mindre hade såklart skärmen blivit större. Vi känner oss också något avundsjuka iMac Pros mörkare design.

Med Nanotexturglaset behöver du inte längre oroa dig för blänk i skärmen. Frågan är dock om inte iMac Pros mörkare design ser lite modernare ut.
Med Nanotexturglaset behöver du inte längre oroa dig för blänk i skärmen. Frågan är dock om inte iMac Pros mörkare design ser lite modernare ut.

Däremot är den förbättrade ytbehandlingen på Retina 5K-skärmen ett stort plus och nu finns det möjlighet att välja Nanotexturglas. Nanotexturglaset ger en matt yta och minimerar blänket i skärmen. Det är synd att du måste betala väldigt mycket extra för att få det, men om du vill kunna placera din dator var som helst utan att oroa dig för fönster i närheten är det värt att överväga. Skärmen har dessutom True Tone inbyggt.

Slutsats 

För dig som föredrar en stationär dator är nya 27-tumsversionen en av de bästa valen just nuMed förbättrad skärm, prestanda, webbkamera och mikrofon känns den här datorn som ett självklart val 2020. Handla nya iMac 27 tum på PS Shop för endast 549:-/mån. 

ANNONS
ANNONS
Fördelar  
  • Förbättrad prestanda  
  • Samma pris som förra årets modell 
  • Förbättrad webbkamera och mikrofon
  • Mycket att konfigurera och blir väldigt kraftfull 
Nackdelar  
  • Gammal design  
  • Skärmen går inte att höja och sänka  

 

MacBook Pro 16 tum: Så nära perfektion det går