Varje år görs transaktioner, vilka oftast består av pengar som skickas hem till familj och vänner från arbetare som sökt lyckan utomlands, till ett värde av 500 miljarder dollar, skriver sajten Quartz och konstaterar att fenomenet blivit en het potatis bland både tech-jättar och startups inom Bitcoin-branschen.

ANNONS

Traditionellt sett sker dessa transaktioner via etablerade banker som tar ut både en fast och en rörlig avgift. Något som i många fall innebär stora värdebortfall för den som skickar pengar, menar Quartz. Men nu hoppas en rad aktörer från andra branscher att revolutionera miljardmarknaden – och ta del av den enorma kakan.

En av jättarna som precis gett sig in i matchen är sydkoreanska chatappen KakaoTalk som nyligen gick in med en 40-procentig investering i Malta-baserade Bitcoin-bolaget Satoshi Citadel Industries. Satsningen kommer inte långt efter att både Viber och WeChat – även dessa chat-appar – presenterade samarbeten med banken Western Union för att låta användarna göra transaktioner utomlands.

Idéen är, enligt Quartz, att bitcoin ska kunna så mycket som halvera en användares transaktionskostnader. Den stora utmaningen är nu att nå den stora massan som på många platser i världen fortfarande förlitar sig på kontanter samt saknar tillgång till internet.

ANNONS
ANNONS

LÄS VIDARE: There’s a $500 billion remittance market, and Bitcoin startups want in on it [Quartz] >