Hotellen gapar tomma under pandemin. Samtidigt som hotellkedjorna fortsätter att bygga minskar affärsresandet. Även om vaccinet ökar reslusten kan det bli en ekvation som är svår att knäcka. 

Efter de senaste restriktionerna minskar resandet och efterfrågan på hotellrum. Det visar tisdagens KI-barometer, skriver Di. 

Många inom resebranschen hoppas nu att vaccineringskampanjerna sparkar i gång resandet under andra halvan av 2021. Men även om vi hittar tillbaka till resandet så återstår det ett problem.

Det byggs för många hotell.

Tusentals hotellrum håller på att planeras och färdigställas i storstäderna – sedan hotellkedjorna sett en stadig tillväxt det senaste decenniet. Ett exempel är norske hotellkungen Petter Stordalen som har 4 400 nya hotellrum på gång i Sverige.

Helt ny trend

Med corona kom en ny trend som inte innefattar hotell, utan där vi istället har Teams och Zoom-möten från vår egen soffa, och helt ignorerar de fysiska affärsmötena.

Om digitala möten är en trend som är här för att stanna är för tidigt att säga, men frågan vem som som ska övernatta på alla de nya hotellrummen, kvarstår.

Läs mer: Hotellkrisen kulminerar – så illa ställt är det 

 

ANNONS
ANNONS