Hotellkungen Petter Stordalen fortsätter att storsatsa sig ur pandemin. Han tror på fysiska möten och miljardinvesterar i Skandinaviens första nollenergihotell. 

House of Choice i Solnas Arenastaden, med en prislapp på en miljard kronor, ska producera samma mängd energi som förbrukas.

Petter Stordalen är energisk över sitt nya projekt.

”Detta är ett plusenergi­bygge, när du tar hissen ned lagrar den lika mycket energi för att skicka upp hissen igen. Vi har så mycket solceller på taken att vi kan lagra mer energi än vad som går åt. Så rent tekniskt kan jag sälja energi från House of Choice till Vattenfall, hur kul är inte det?”, säger han till Di. 

Öppnar upp

Lika positiv är han över Sveriges vaccinering – som han säger kommer öppna upp samhället igen – ”i mitten av juli ska alla över 18 år ha fått sin första spruta. Då är mycket gjort!”

Att hålla tillbaka är inte ett alternativ för Petter Stordalen och han säger vidare att han, trots hotellkrisen, ”inte stoppat ett enda planerat projekt”.

För att säkra kapital har hotellkungen dock sålt två fastigheter och aktier för runt 3,5 miljarder kronor i fjol.

ANNONS
ANNONS

Bokningar på gång

Svemester i all ära men människor kommer resa utomlands snart igen, tror han, och det bevisar även bokningsläget hos till exempel charterbolagen.

Nästa år ser Petter Stordalen även framför sig att vi kommer återuppta konferensresorna. Han har redan själv bokat Friends Arena i januari 2022 för 3500 av sina anställda.

Han vill satsa på sina anställda och kulturen kring det imperium som har byggts upp.

”En del kan­ske tycker att man kan hoppa över en dyr konferens och spara kostnader, men man kan inte spara in på det som skapade succén”, säger Petter Stordalen och sammanfattar:

”Det som har varit viktigast för mig är kul­turen och de mänskliga kontakterna.”

Läs mer: Stordalens Sverigeplan: Bygga 8000 nya hotellrum

ANNONS
ANNONS