Hoppas på kapitalinjektion på mellan 5 och 20 miljoner.

ANNONS

Det svenska crowdfundingbolaget Fundedbyme ser en fortsatt tillväxtresa framför sig och gör sig nu redo för nästa fas med global tillväxt, en potentiell börsnotering och fokus på marknadskonsolidering. I början av november öppnar bolaget en finansieringsrunda och gör det återigen på den egna plattformen.

Senast Fundedbyme tog in kapital satsade 383 investerare totalt 11 miljoner kronor.

Den här gången siktar bolaget på att få in mellan 5 och 20 miljoner kronor till en pre money-värdering på cirka 232 miljoner kronor.

Det saknas knappast potentiella investerare då plattformen numera har över 97 000 registrerade medlemmar och man har hjälpt andra företag att totalt få in nära 400 miljoner kronor.

”Under 2017 har vi visat en breakeven-månad, inlett tunga samarbeten såsom
exempelvis med finska börsnoterade Privanet, nyetablering på 2 kontinenter samt slagit
flera svenska och europeiska rekord”, säger Daniel Daboczy, vd och medgrundare av Fundedbyme, till Finwire.

Han pekar även på att företaget kompletterat styrelsen med personer med börserfarenhet och framgångsrikt ställt om bolaget mot säljfokus. Under 2016 dubblerades försäljningen samtidigt som kostnaderna minskade kraftigt. Företaget har samtidigt expanderat geografiskt och har närvaro i sex länder, senast genom lanseringar i Mexiko och Dubai.

För bara några dagar sedan stängdes den senaste lyckade rundan på plattformen då den ekologiska livsmedelskedjan Paradiset lockade över 5 000 investerare att satsa över 21 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Nyligen inledde Fundedbyme ett strategiskt samarbete med det finländska crowdfundingföretaget Privanet som driver plattformen Around. Ambitionen är att bli den största europeiska aktören på området och genom samarbetet utökas investerarbasen samtidigt som det ges möjlighet att under FIVA-licens verka i hela EU.

Fundedbyme är dock inte den enda aktören i sektorn som växer och satsar rejält. Nyligen meddelade Pepins att man har som mål att ta in 100 miljoner kronor i en nyemission. För bara några veckor sedan tog även brittiska Seedrs in 10 miljoner pund, eller cirka 109 miljoner kronor, från den välkända finansprofilen Neil Woodford och över 2 000 andra investerare.