Microsoft-grundaren Bill Gates olika välgörenhetsinitiativ är något Dagens PS skrivit om flera gånger tidigare. Bland annat när han och miljardärkollegan Warren Buffett för några år sedan grundade ”The Giving Pledge” i vilken några av världens rikaste lovat skänka bort hälften av förmögenheterna. Något som så sent som i somras kostade superinvesteraren topplatsen i Forbes pengaliga eftersom han skänkt pengar till Bill och hustrun Melindas fond.

På måndagen rapporterar flera medier, däribland Quartz, att Microsoft-miljardären drar igång ytterligare ett gigantiskt välgörenhetsprojekt. Den flitige filantropen har fått flera av världens tyngsta tech-toppar att ansluta sig till ”Breakthrough Energy Ventures fund” (BEV) – en fond som i 20 år framöver ska satsa stora pengar i att rädda klimatet.

Ambitionen är att investera i, och kommersialisera, all form av teknik som minskar utsläppen av växthusgaser. Det kan handla om allt från elproduktion, lagring och transport till industriprocesser och jordbruk.

”Vi är öppna för allt som kan skapa billig, ren och pålitlig energi”, säger Gates, som är ordförande i BEV, i en kommentar.

På listan av medinvesterare hittar vi giganter som Alibaba-grundaren Jack Ma, superentreprenören Richard Branson och Amazons Jeff Bezos.

MISSA INTE: Bill Gates skänker fem miljarder till skandalfond [Dagens PS] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Gates ”beundrar” Mark Zuckerberg [Dagens PS] >