Satt häktad men är i dag frisläppt. Tänker begära skadestånd och släpper snart bok.

VLT berättar att vargkritikern och företagsledaren Karl Hedin, som är misstänkt för grovt jaktbrott, är på krigsstigen.

Han vill ge igen för tiden han satt häktad, och tiden före det med polisens telefonavlyssning, gripandet och det efterföljande frihetsberövandet.

”De (polisen) skakar trädet. Första gången är när de sätter igång med att lyssna. Andra gången är när de kastar in mig i fyllecellen. Det är jävla tortyr. Tredje gången är när de gör husrannsakan. Varje gång skakar de trädet för att de hoppas att hitta något”, säger Karl Hedin under en föreläsning på Jägareförbundet Falu JVK:s årsmöte, som refereras av VLT.

Det har gått tre månader sedan han släpptes ur häktet. Han är fortfarande misstänkt för grovt jaktbrott, ett brott som har flera års fängelse på straffskalan. Däremot är de tidigare misstankarna mot honom om jakthäleri avskrivna.

Enligt artikeln är fem personer i dagsläget misstänkta i jakthärvan. En sjätte person, som tidigare var misstänkt, är i dag avskriven helt från misstankar i utredningen, framgår det liksom att Karl Hedin tänker begära skadestånd för tiden han var frihetsberövad.

”Det blir nästa potatis. Den normala taxan är 3000 kronor och 1000 kronor för efterföljande dagar. Jag har inte tänkt på hur mycket jag ska ansöka om men det ska svida så mycket som möjligt”, säger Karl Hedin, enligt VLT, som uppger att han släpper en bok om det som hänt om en och en halv månad.

Industrimiljardären hävdar att det är hans vargkritiska åsikter som är bakgrunden till utredningen. Därför slår han nu tillbaka mot rättsväsendet och säger att han att han skulle utmålas som kriminell men han ”aldrig varit så populär” som han är i dag.

ANNONS
ANNONS

Åklagaren i målet, Lars Magnusson, avfärdar att Karl Hedin är brottsmisstänkt för att han är kritisk mot vargpolitiken.

”Det är ett påstående som Hedin får stå för”, säger han till VLT.