Det är en ”krisbransch”, dundrar kände näringslivsprofilen Torsten Jansson i en Di-intervju.

Superentreprenören Torsten Jansson, grundare av New Wave och som tidigare intervjuats även av oss här på Dagens PS, har inte mycket till övers för e-handeln.

”Jag tycker att e-handel har varit för upphaussad. Det är ingen konst att sälja på nätet till lägsta pris, med fri frakt och utan lönsamhetskrav. Granskar man lönsamheten inom stora delar av e-handeln är det ju en krisbransch”, säger han till Dagens Industri.

Han menar att branschen är inne i ”ett stålbad” och att stora förändringar väntar inom de närmaste åren.

En del handlare har klarat omställningen, säger han, men många rusar i samma riktning i stället för att agera annorlunda.

”Det är mycket som detaljhandeln måste göra för att komma tillbaka”, anser Torsten Jansson i intervjun där det också framgår att New Wave nu i augusti ska hålla sin första kapitalmarknadsdag sedan 1997.

ANNONS
ANNONS

”Jag tycker ibland att det är för mycket fokus på mig som person när det gäller New Wave. Vi vill visa att New Wave är så mycket större än mig med ett brett management. Därför kommer minst en, kanske två, av våra amerikanska vd:ar att medverka”, berättar Torsten Jansson för Di.