När H&M-miljardären firar 70 år kommer både kungligheter och miljardärer. Men alla har inte tänkt att medverka.

Enligt Expressen Dina Pengar har H&M-miljardären Stefan Persson nyligen fyllt 70 år och det ska på måndagskvällen firas med stort evenemang på Karolinska Institutet, KI.

Anledningen är familjen Persson stiftelse som har skänkt stora pengar till forskning.

”Det här vill KI uppmärksamma med ett vetenskapligt symposium där forskare från KI och andra universitet presenterar forskningsområden som stiftelsen har stöttat. Ett bra tillfälle att arrangera symposiet var i anslutning till hans högtidsdag”, har KI:s presschef Madeleine Svärd-Huss tidigare berättat till för tidningen.

Efter symposiet blir det exklusiv middag på anrika Berns Salonger i Stockholm. Tidningen har kommit över gästlistan och kan bekräfta att allt från kungligheter till företagsledare och några av Sveriges rikaste personer är bjudna. Bland namnen syns bland annat Spotify-grundaren Daniel Ek och kungafamiljen.

ANNONS
ANNONS

Men alla har inte planerat att komma på middagen, skriver Dina Pengar. På den preliminära listan över de som tackat ja saknas både Ikea-grundaren Ingvar Kamprad, Abba-medlemmarna Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad samt Tetra Pak-arvingarna Hans och Lisbet Rausing. Kungen, drottningen och kronprinsessan Victoria ska dock ha tackat ja.