”Om ett land gör ett bra jobb med tester och stänger ned borde de inom 6-10 veckor se mycket få fall och kunna öppna upp igen”, resonerar mångmiljardären och filantropen i en frågestund på sajten Reddit.

Microsofts grundare, världens näst rikaste person med en förmögenhet som just nu uppgår till 97,8 miljarder dollar (realtid) enligt tidskriften Forbes, ger sin syn på coronapandemin, och han utgår från att läget kan komma att förbätrtas snabbt om alla länder gör vad som krävs för att hindra spridning av viruset, covid-19.

Har donerat 100 miljoner dollar i kampen mot corona

Hans stiftelse har donerat 100 miljoner dollar för att bekämpa coronaviruset och Bill Gates hoppas nu att världen samlar sig i kampen mot smittan.

Det förutsätter att rika länder tar sitt ansvar när det gäller att distansera människor och att tester genomförs i stor omfattning för att spåra smittan.

Bill Gates oroar sig mest just nu för de ekonomiska konsekvenserna som coronaviruset medför med fokus på u-länderna, där möjligheterna inte är lika goda som i väst när det gäller sjukvårdskapacitet och begränsning av smittspridningen.

ANNONS
ANNONS

Här, på Reddit, kan du ta del av frågestunden med Bill Gates och hur han tänker kring pandemin med coronaviruset som nu håller stora delar a världen i schack.