Östersunds FK:s förre ordförande Daniel Kindberg döms till tre års fängelse för ekonomisk brottslighet. Huvudpersonen själv är inte alls nöjd med domen.

Idag meddelades domen mot Daniel Kindberg där det står klart att Daniel Kindberg döms till tre års fängelse för bland annat grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott samt får fem års näringsförbud.

”Det måste betecknas som en ren rättsskandal på det sätt som domen är skriven. Det är rena falsarier, det är egna påhitt och det måste vara väldigt, väldigt ovanligt i en svensk rättshistoria att något sådant här får meddelas”, säger Kindberg vid en pressträff enligt Sportbladet.

”Sollefteåbon” dömts till två och ett halvt års fängelse och ”Peabmannen” till två års fängelse.

De tre dömda ska tillsammans betala böter på över nio miljoner kronor och Daniel Kindberg ska betala ytterligare 4,4 miljoner kronor till Peab-företaget Fältjägaren. Driftaren AB, som ägs av Östersunds FK, får punga ut med 500 000 kronor i skadestånd, enligt Sportbladet.

Enligt Expressen handlar ärendet bland annat om att femton miljoner kronor förts ut från det kommunala bolaget Östersundshem till Peab och ett transportföretag i Sollefteå, för att mestadels slutligen hamna hos Östersunds FK. En del i detta ska vara falska fakturor för arbete som inte ska ha utförts.

ANNONS
ANNONS

Daniel Kindberg väntas överklaga domen.