”Jag är 73 år, det är bara att inse det”, säger den frispråkige entreprenören till Expressen men det är Nya Lidköpings-Tidningen (NLT – obs inloggning krävs) som var först ut att berätta att Bert nu avslutar sin mer än 50-åriga epok som entreprenör.

Skara-Bert, som han också kallats, har drivit alltifrån nöjesparken Skara sommarland till eget skivbolag, köpcentrum och flyktingförläggningar.

Miljonär blev han genom att öppna bingohallar, där fick han loss startkapital till att dra igång nya verksamheter, flera av dem mycket framgångsrika.

Hans senaste projekt är campingen Ursand i Vänersborg.

”Ursand blir mitt sista stora projekt”, säger Bert Karlsson till NLT och fortsätter:

ANNONS
ANNONS

”Vi ska bli nummer ett. När vi nått dit får mina barn ta över det här.”

Till Expressen säger Bert att han redan ”lämnat över allt till barnen”. Han tillägger dock att det är han som driver campingen på Ursand just nu men att barnen får ta över när projektet blivit störst i Sverige.

I dag är campingen Daftö i Strömstad högst rankad.

Bert Karlsson har tidigare intervjuats av Dagens PS vid flera tillfällen, bland annat när en bostadsrättsförening stämde hans bolag Jokarjo på 22 miljoner kronor.

I november 2016 kommenterade Bert Karlsson i Dagens PS en undersökning som visade att han hade 10 procents väljarstöd om han skulle ställa upp i riksdagsvalet.