ANNONS

Bert stäms på 22 Mkr: ”Hittat på beloppet”

"Det där beloppet har de hittat på", säger Bert Karlsson till DagensPS om stämningen på 22 miljoner kronor för skadegörelse på ett av hans asylboenden. (Foto: TT)

Det säger Bert Karlsson till Dagens PS om stämningsansökan.

ANNONS
ANNONS

Han rasar mot bostadsrättsföreningen, som nu alltså stämmer hans bolag Jokarjo för misskötsel av de asylboenden som bolaget hyrt ut till asylsökande.

Det handlar om slitage och skadegörelse på en anläggning i Strömstad, rapporterar TT och uppger att summan rör sig om 11 miljoner kronor för skadorna och lika mycket i dröjsmålsränta, totalt 22 miljoner kronor, under tiden som anläggningen inte kan användas.

Stämningsansökan har lämnats in till Skaraborgs tingsrätt och enligt vad som framgår där har anläggningen utsatts för ”onormalt omfattande slitage” och skadegörelse.

”Jag tror inte att de (bostadsrättsföreningen i Strömstad, reds.anm) kommer någon vart, det där är ett belopp som de hittat på”, säger Bert Karlsson, som är vd för Jokarjo, till Dagens PS efter att han först deklarerat att han inte har någon lust att kommentera stämningen.

”Du får ringa min advokat”, var beskedet från Bert, som sedan förklarade att han inte tänker betala ett öre för den påstådda skadegörelsen.

”Nej, nej, nej – självklart inte”, säger den kände entreprenören till Dagens PS.

Jokarjo gjorde enligt TT en vinst på drygt 122 miljoner kronor i fjol och har varit inblandat i flera liknande tvister.

Bert Karlsson har samtidigt aviserat att han planerar att stämma Migrationsverket för ”flera avtalsbrott” som grundar sig i ett beslut att avveckla de privata asylboendena.

”Det kommer vi att göra”, säger Bert Karlsson till Dagens PS om den planerade stämningsprocessen mot statliga Migrationsverket.

Hur stora belopp handlar det om?

”Säkert 70-80 miljoner”, säger Bert Karlsson.

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS