”Som jag ser det har vi redan vunnit”, deklarerar Trump i ett tal till det amerikanska folket. Men senaste nytt är att Biden tar ledningen i nyckeldelstat och nu är han favorit igen hos vadslagningsbolagen att bli USA:s president.

Långt innan alla röster är räknade hävdar den sittande presidenten Donald Trump från Vita huset att han är valets vinnare.

Dagens PS har under hela morgonen rapporterat om röstsiffrorna från USA-valet där demokraten Joe Biden till en början hade ett övertag innan slaget om presidentposten jämnades ut. Just nu pågår rösträkningen och det är ännu oklart om det är Trump eller Biden som segrat.

Trump: Det är valfusk

Men enligt republikanen Trump är det alltså han som fått flest röster. Något som i och för sig även hans motståndare Biden hävdar om sig själv.

”Det är en bluff. Vi gjorde oss redo för att fira vår vinst men blev avbrutna. En tragisk grupp människor vill misskreditera de miljoner som röstat på oss och det kan vi inte tolerera”, var Trumps besked, rapporterar Sveriges Television.

Trump viftar med att dra rösträkningen inför USA:s högsta domstol för att få stopp på den. Enligt Trump är det risk för valfusk, han anser att det amerikanska folket utsatts för ett ”bedrägeri”.

ANNONS
ANNONS

Biden tänker slå tillbaka

Biden har kontrat med att sätta in sina egna jurister mot Trumps hot.

Just nu pågår rösträkningen febrilt. Dag Blanck, professor i nordamerikastudier vid Uppsala universitet, säger till Sveriges Radio att det finns några stater där rösterna ännu inte räknats och att det kommer att avgöra valet.

Samtidigt kan det dröja flera dagar innan ett slutgiltigt resultat är klart vem som blir USA:s nya president.

Enligt SR, som hänvisar till en studie, är ekonomin den viktigaste valfrågan för amerikanarna.

Nu tror spelarna på Biden igen

Så här ser ställningen ut just nu mellan Biden och Trump. Direktrapport från CNN.

Samtidigt kommer nu rapporter om att Biden tagit ledningen med knapp marginal, 0,3 procentenheter, i viktiga Wisconsin. Läs mer om det på Di.se.

ANNONS
ANNONS

Oddsen hos Unibet har åter börjat tala för en Joe Biden-seger i det rafflande USA-valet.

Vid 3-tiden i natt, svensk tid, svängde oddsen över i Trumps favör. Oddset på Trump fortsatte att sjunka under natten och var som lägst nere i 1,25.

Men rösterna i flera avgörande vågmästarstater räknas fortfarande och Demokraterna har närmat sig eller gått om i Michigan och Wisconsin.

Detta har gjort att oddsen för Joe Biden nu rasar. I skrivande stund är Biden förbi och favorit att vinna presidentvalet till oddset 1.75, jämfört med 2.05 för Trump.