Samsung Electronics rörelseresultat föll i det fjärde kvartalet med 34 procent till 7,16 biljoner won, motsvarande 58,2 miljarder kronor.

Nettoresultatet blev 38 procent lägre till 5,2 biljoner won, vilket var under väntade 5,6 biljoner won, rapporterar Reuters.

Sett till helåret rasade rörelseresultatet med 52,8 procent till 27,8 biljoner won, det lägsta sedan 2015, uppger Korea Herald.

Intäkterna var 5,5 procent lägre för samma period.

ANNONS
ANNONS

Samsungs svaga utveckling beror ett prisfall inom minneschip och svaghet kring skärmar. Desto positivare var mobildivisionen vars vinst förbättrades med nästan två tredjedelar under det fjärde kvartalet på en stark försäljning av flaggskeppsmodeller och en omstöpning av billigare modeller.

Framåtblickande bedömer Samsung att efterfrågan under januari-mars i år blir lägre jämfört med föregående kvartal, återspeglat genom en säsongsmässigt svagare efterfrågan för chip och skärmar.

För helåret räknar den sydkoreanska teknikjätten med en gradvis förbättring av efterfrågan för chip från datacenters och 5G-smartphonetillverkare.