Det som skulle bli en ny galleria och hockeyarena slutade i ett miljardhaveri. Nu kräver den nya styrelsen i Concento den gamla styrelsen på en stor summa pengar.

Det är Uppdrag granskning som kommer med nyheten om storbråket.Tanken med Barents center var att bygga ett stort centrum med bland annat galleria, hockeyarena och hotell.

Men den nya styrelsen för bostadsutvecklingsbolaget Concent, som drev projektet, hävdar att den gamla styrelsen och entreprenören Mikael Fahlander fört över pengar till andra bolag.

ANNONS
ANNONS

”Så fort pengar kommer in i koncernen genom obligationslån och annat, så fort likviditet fanns så tar han ut denna likviditet och tillför sig själv, sin familj och sina bolag”, säger Concents vd Björn Sahlström, som planerar att lämna in en stämningsansökan, till SVT.

Concent vill ha tillbaka 95 miljoner kronor, medan Mikael Fahlander hävdar.att han är oskyldig och enbart förlorat pengar. Personer som förr var verksamma i företaget hotar i sin tur att stämma Björn Sahlström och andra inom Concents nuvarande styrelse för förtal.