Klädjätten påstås ha dragit åt svångremmen i det tysta, enligt nya uppgifter.

Klädjätten H&M ska under hösten ha inlett ett program, som går under namnet Future Fit, som syftar till att minska kostnaderna och effektivisera organisationen.

Det rapporterar Breakit. H&M bekräftar för nyhetssajten att programmet finns men påpekar att det inte är ett sparprogram.

Enligt H&M:s utsago ska programmet drivas för att ”effektivisera verksamheten för att möta kundernas och marknadens förväntningar”.

”Det här är ett initiativ utformat att stödja organisationen, med bland annat nya arbetssätt och verktyg, med anledning av den ökade digitaliseringen. Motivet är att göra uppdateringar så att vår organisation möter framtidens krav på bästa tänkbara sätt. Det kan även handla om att tillföra resurser”, skriver H&M i ett uttalande till sajten.

Breakit uppger vidare att H&M under hösten infört restriktioner kring tjänsteresor för att minska kostnaderna och att bemanningen i butikerna har minskats.

ANNONS
ANNONS

”Det behöver inte betyda att folk sägs upp utan att personal jobbar färre pass och att det är mindre personal på plats i butiken under vissa tider”, säger Breakits källa.

KÄLLA: Hemligt program ska slimma H&M: “Är inte ett sparpaket” [Breakit] >