Regeringens skattepolitik i skottgluggen. ”Det är inte en vänstersväng, det är en tvärbroms”, anser Företagarförbundets näringspolitiske talesperson.

ANNONS

Mathias Rebane, som han heter, skräder inte orden i ännu ett angrepp på regeringens näringspolitik.

De här gången är det regeringens aviserade skattehöjningar på kapital och fastigheter, det slopade RUT-avdraget och förändringarna i 3:12-reglerna som får Mathias Rebane att ta bladet från munnen.

”Oerhört märkligt”

”Att Magdalena Andersson som finansminister i kölvattnet av krisen vill försämra incitamentet för jobbskapande är oerhört märkligt och svårt att förstå”, säger Mathias Rebane, näringspolitisk talesperson Företagarförbundet och fortsätter:

”Skattehöjningar för företagande blir inte en fråga om höger eller vänstersväng inom partipolitiken. För företagen handlar detta om en tvärbroms för utveckling och jobbskapande. Därför blir det märkligt att tala om: ’omstart’, ’återstart’, ’få fart på hjulen’ och i nästa mening tala om denna tvärnit som skattehöjningarna innebär.”

Enligt Henrik Kristensen, ekonomie doktor och vd för Nordiska värdepappersregistren, är kapitalkostnaden för små- och medelstora företag redan 2-3 gånger högre än för stora, noterade bolag.

”Att ytterligare höja kostnaden på kapital blir då förödande för företagande, jobbskapande och därmed även för skattebasen”, säger han i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Läs mer här.

Läs även: Attacken: Regeringen svälter ut småföretagare [DagensPS.se] »