Dagens PS

"S höjda skatter tvärbroms för jobbskapande"

Magdalena Andersson och Anders Ygeman
Både finansminister Magdalena Andersson (S) och energiminister Anders Ygeman (S) har aviserat och vill driva igenom skattehöjningar, som slår mot små medelstora företag, anser Företagarförbundet. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 29 mars 2021Publicerad: 29 mars 2021

Regeringens skattepolitik i skottgluggen. “Det är inte en vänstersväng, det är en tvärbroms”, anser Företagarförbundets näringspolitiske talesperson.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Mathias Rebane, som han heter, skräder inte orden i ännu ett angrepp på regeringens näringspolitik.

De här gången är det regeringens aviserade skattehöjningar på kapital och fastigheter, det slopade RUT-avdraget och förändringarna i 3:12-reglerna som får Mathias Rebane att ta bladet från munnen.

“Oerhört märkligt”

“Att Magdalena Andersson som finansminister i kölvattnet av krisen vill försämra incitamentet för jobbskapande är oerhört märkligt och svårt att förstå”, säger Mathias Rebane, näringspolitisk talesperson Företagarförbundet och fortsätter:

“Skattehöjningar för företagande blir inte en fråga om höger eller vänstersväng inom partipolitiken. För företagen handlar detta om en tvärbroms för utveckling och jobbskapande. Därför blir det märkligt att tala om: ‘omstart’, ‘återstart’, ‘få fart på hjulen’ och i nästa mening tala om denna tvärnit som skattehöjningarna innebär.”

Enligt Henrik Kristensen, ekonomie doktor och vd för Nordiska värdepappersregistren, är kapitalkostnaden för små- och medelstora företag redan 2-3 gånger högre än för stora, noterade bolag.

“Att ytterligare höja kostnaden på kapital blir då förödande för företagande, jobbskapande och därmed även för skattebasen”, säger han i pressmeddelandet.

Läs mer här.

ANNONS

Läs även: Attacken: Regeringen svälter ut småföretagare »

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Hej egenföretagare! Ekonomisk trygghet även för dig.

Vet du om att du som egenföretagare får värdefull rabatt på försäkringar och avtal som medlem i Unionen? Kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS