Svenska småföretag dåligt förberedda på avtalslös brexit, konstaterar han.

ANNONS

”De har inte resurser som de stora företagen, men har i all fall kanske utökat sina lager om de har kunnat”, säger Peter Sandberg, vd för Svenska handelskammaren i London, till Dagens Industri.

Han tror att det kommer bli ”guppigt”, som han uttrycker det, för svenska småföretagare i Storbritannien under ett antal månader.

”Det gör att småföretagarna kommer att behöva stöd”, säger Peter Sandberg i artikeln där han också förklarar att svenska företagare inte vill ventilera sina åsikter i London om brexit, tystnaden är påtaglig, säger han.

Peter Sandberg bedömer att risken är stor att britterna lämnar EU utan ett avtal, och samtidigt hukar Storbritannien under en allt tuffare konjunktur. BNP uppges ha sjunkit med 0,2 procent under andra kvartalet och företag håller tillbaka med investeringar och rekryteringar.

ANNONS
ANNONS

På måndagen fick Storbritanniens premiärminister Boris Johnson uppleva ännu ett nederlag då parlamentet blockerade hans andra försök att få till ett nyval för att bryta dödläget kring brexit.