Dagens PS

Näringslivseliten: "Stolt över att vara svensk"

Från vänster: Antonia Ax:son Johnson
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 10 apr. 2017Publicerad: 10 apr. 2017

Dagens Industri har talat med flera av Sveriges tyngsta profiler inom näringslivet, som alla var på plats i Stockholm under skräcktimmarna i fredags. En av dem är grundaren och vd:n för fintech-startupen Klarna, Sebastian Siemiatkowski. Företagets huvudkontor ligger på centrala Sveavägen och när den misstänkte terroristen slog till befann vd:n sig på väg från ett möte på just Drottninggatan, berättar han för tidningen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

På Klarna drog man omedelbart igång krishantering genom att låsa utgångar, samla personalen och be anställda att hålla sig borta från fönstren, säger han.

”Jag är oerhört stolt över hur väl alla kolleger och chefer på Klarna hanterade situationen. Vi lyckades fort ta reda på de anställdas förehavanden och kontrollera att de var i säkerhet.”

”Stolt” är även H&M:s vd Karl-Johan Persson över sina kollegor vilka många arbetar i butiker på och i närheten av Drottninggatan. Det är även finansmannen Sven Hagströmer som hyllar folkets kärlek och solidaritet och statsminister Stefan Löfvens agerande och uppträdande.

”Jag är stolt över att vara svensk i denna prövningens tid”, säger han till Di.

Andra toppar som tidningen talat med – och som alla sänder tankar och kondoleanser till offren och dess anhöriga – är Åhlens-ägaren Antonia Ax:son Johnson samt Jacob Wallenberg.

MISSA INTE: Spotify-vd:n förkrossad – toppchef död i terrorn  >

LÄS ÄVEN: Här är senaste nytt om terrorattacken  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS