Jeff Bezos, världens rikaste man och grundare av Amazon, anklagar National Enquirer-ägaren för försök till utpressning.

ANNONS

I ett blogginlägg på Medium skriver Bezos att American Media Inc, AMI, försökt få honom att stoppa en utredning kring hur tidningen kommit över hans privata meddelanden.

”I stället för att kapitulera för utpressning har jag bestämt mig för att publicera exakt vad de skickade till mig, trots den personliga kostnaden och förlägenheten de hotar med”, skriver Amazon-chefen bland annat.

Representanter för AMI ska ha hotat med att publicera intima foton på Bezos och Lauren Sanchez. Förra månaden meddelade Jeff Bezos och hans fru MacKenzie att de skiljer sig och strax därefter började National Enquirer rapportera att Bezos har ett förhållande med Lauren Sanchez. Det ledde Bezos till att initiera en utredning kring hur tidningen fått tag i hans privata sms och det pågår nu flera oberoende utredningar kring händelsen.

I sitt blogginlägg nämner Bezos även AMI:s kopplingar till president Donald Trump. Nyligen erkände AMI att man koordinerade med Trump-kampanjen för att betala en Playboy-modell för att hålla tyst om en påstådd affär med Trump.

Jeff Bezos äger tidningen Washington Post som Donald Trump flera gånger gått till attack mot.

”Det är oundvikligt att vissa mäktiga personer som upplever Washington Posts nyhetstäckning felaktigt kommer att dra slutsatsen att jag är deras fiende. President Trump är en av dessa personer, uppenbart med tanke på hans många tweets”, skriver Bezos.

ANNONS
ANNONS

Även flera journalister för andra tidningar som grävt i National Enquirers kopplingar till Trump ska ha tagit emot liknande hot som Jeff Bezos. Det gäller bland annat Ronan Farrow på New Yorker, enligt egen utsago på Twitter.

Jeff Bezos är god för runt 137 miljarder dollar, enligt tidningarna Forbes och Bloomberg.