Miljöpartiets riksdagsledamot Lorentz Tovatt bad igår om ursäkt för en arg tweet riktad till bilföretaget Hedin Bil. Grunden till hans ilska var att företaget uppmanar kunder att köpa ny bil innan en ny skatt införs.

ANNONS

”Vad gäller sådana här företag så önskar jag inget annat än att de går i konkurs. Cyniska jävla klimathatare!”, kunde man läsa på riksdagsledamotens Lorentz Tovatts (MP) Twitter i tisdags.

Originaltweeten. (Foto: Skärmdump/Twitter)

Företaget han syftade på var Hedin bil, och anledningen är bolagets annonskampanj där man uppmanar kunder att köpa bil innan nyårsskiftet. Detta skriver Bytbil.se.

Efter nyår införs ökade skatter på nyinköpta bensinbilar, något Dagens PS skrev om tidigare i månaden. Lorentz Tovatts är även Miljöpartiets energi- och klimatpolitiska talesperson.

Tovatts fick efter tweeten kritik från olika håll, bland annat i media. Igår förtydligade han inlägget och bad delvis om ursäkt:

ANNONS
ANNONS

”Ang. min vresiga tweet om företag som säljer fossilbilar: den var för spetsigt formulerad av mig. Vill inte bokstavligt talat att företaget går i konkurs, ber om ursäkt för att jag skrev så. Poängen är att alla företag ska vara med i klimatomställningen”, skriver han på Twitter.