Har 200 anmälningar - varningslamporna blinkar

Uppdaterad: 21 okt. 2016Publicerad: 21 okt. 2016
Malmöföretaget som nämns i artikeln är anmält 200 gånger till Konsumentverket. Det kan finnas anledning att se upp! (TT)
Malmöföretaget som nämns i artikeln är anmält 200 gånger till Konsumentverket. Det kan finnas anledning att se upp! (TT)

Dagens PS har i en rad artiklar uppmärksammat företag som inte drar sig för att ta till smutsiga metoder. Däribland resebolag men också flera andra företag, som på olika sätt ägnar sig åt att blåsa kunder.

ANNONS
ANNONS

Läs mer om RESEBOLAGENS SVARTA LISTA.
Och här är en LISTA FRÅN A TILL Ö PÅ BLUFFÖRETAG.
Spana även in bolagen som LURAR PENSIONSSPARARE.

Det nu aktuella företaget – som står på Konsumentverkets varningslista – sysslar med telefonförsäljning. Det har sitt säte i Malmö men har bytt namn upprepade gånger, berättar SVT Nyheter där Carolina Andersson, processråd vid Konsumentverket, konstaterar att det är riktigt fula metoder som används när telefonförsäljarna ringer upp sina offer.

I samtalen – som bandas – påstår försäljarna att de som svarar kvalificerat sig till en finaltävling som bonus för att han eller hon handlat i livsmedelsbutiker. I potten ligger en resa eller liknande, sägs det, men chansen att ta hem vinsten är försvinnande liten.

“Det är en bara person i hela Sverige som kan vinna”, förklarar Carolina Andersson.

Där till luras kunderna att köpa prenumerationer på olika varor. I artikeln nämns ett paket vitaminer till ett abonnemangspris av flera hundra kronor i månaden.

Företaget är alltså anmält runt 200 gånger sedan januari i år för sina skrupelfria försäljningsmetoder. På kort tid har bolaget bytt namn från Aktieboken till Lev Väl Hälsokost till Maximera TM, framgår det.

Ägaren skriver i ett mejl till SVT att 200 anmälningar inte är mycket utan “bara 0.16 procent av alla våra kunder”. Han hävdar också att han lagt ner verksamheten i Sverige och att han har för avsikt att stämma både Konsumentverket och medier som riktat strålkastarna mot företagets ifrågasatta försäljning.

Konsumentverket har å sin sida, rapporterar SVT, stämt företaget och Stockholms tingsrätt har förbjudit företaget att agera på det sätt som resulterat i anmälningarna.

LÄS ÄVEN: “Lista över blufföretagen”

LÄS MER: “Lista: Se upp för blufföretagen”

LÄS OCKSÅ: “Här är resebolagens svarta lista”

LÄS SVT-ARTIKELN: “Malmöföretaget – Sveriges mest anmälda”

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS