Dagens PS

SD-videon alla snackar om: "Betedde mig tölpigt"

sverigedemokraterna-peter-lundgren-skandal
I efterspelet till avslöjandet om SD-toppen Peter Lundgrens sexuella ofredande har partiet nu laddat upp en video på Youtube där han samtalar med kvinnan. (Foto: Sverigedemokraternas Youtube/Skärmdump)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 21 maj 2019Publicerad: 21 maj 2019

I efterspelet till avslöjandet om SD-toppen Peter Lundgrens sexuella ofredande har partiet nu laddat upp en video på Youtube där han samtalar med kvinnan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det rapporteras brett i svensk media. Den märkliga och oväntade videon laddades upp i natt direkt på Sverigedemokraternas Youtube-kanal, enligt SVT. I videon sitter Peter Lundgren jämte kvinnan han anklagas för att ha tafsat på, och samtalar om händelsen. I samtalet säger Lundgren att han “betedde sig tölpigt”, och kvinnan säger att de båda hade “väldigt trevligt” under kvällen men att ärendet “inte är en polisiär sak” och mot slutet kommer de två till synes överens om att avsluta och äta lunch tillsammans.

Den före detta riksdagsledamoten Hanna Wigh (SD) har skrivit en debattartikeln som publicerades på SVT Nyheters hemsida under gårdagseftermiddagen. Hon skriver:

“Endast i ett parti som hyser ett djupt rotat kvinnoförakt kan detta förfaringssätt te sig normalt och acceptabelt. Mitt hjärta värker för Kvinnan. Tyvärr är anklagelserna mot Lundgren långt ifrån en isolerad händelse”, och menar att hon flera gånger fick hjälpa till att sopa “potentiella skandaler” under mattan.

Under gårdagen kommenterade även partiledare Jimmie Åkesson (SD) händelsen:

“Det här är en sak mellan två personer som är väl bekanta med varandra. Sedan har det hänt en sak som de sedan har rett ut sinsemellan. Det finns detaljer i det här som jag inte ska stå här och prata om. Som det ser ut nu har jag fortsatt förtroende för Peter Lundgren” säger han till SVT.

LÄS ÄVEN: SD-topp: “Jag la handen på hennes bröst” >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS