För ett par veckor sedan berättade DagensPS att det snart inte fanns någon marginal alls till riksdagsspärren.

ANNONS

Och nu har det hänt – MP hamnar under riksdagsspärren på 4 procent och får bara 3,6 procent i senaste Sifomätning, som gjorts på uppdrag av Ekot, rapporterar Sveriges Radio i dag, fredag.

Framför allt är ungas flykt från Miljöpartiet uppseendeväckande. Där har också stödet för MP halverats.

”Det har varit lägre siffror än tidigare och det är så klart inte roligt. Men vi kommer att vända det, vi går till kongress nu där vi kommer ta fram massa bra politik, bland annat ekonomi för grön omställning, grön skatteväxling och förslag för bättre flyktingmottagande”, säger partisekreterare Amanda Lind till SR.

Dagens Industri skriver att Miljöpartiet tagit fram en ny strategi för att rädda sig kvar i riksdagen efter tre år av ”återkommande kriser, interna bråk och sjunkande opinionssiffror”.

I helgen håller MP kongress i Linköping och där ska den nygamla, gröna linjen spikas; det handlar om att gå back to basic alltså och satsa allt på miljön och klimatet inför nästa val.

”Varje debatt, varje utrymme vi får, ska vi se till att miljöfrågan blir något som de andra partierna måste förhålla sig till”, deklarerar språkröret Gustav Fridolin i Di och fortsätter längre ner i artikeln:

”Vi ändrar den politiska kartan på miljöpolitikens område”.

ANNONS
ANNONS

Till skillnad mot MP i Sverige har flera systerpartier i Europa gått starkt framåt. Di nämner särskilt i Österrike och Nederländerna.

MISSA INTE: Katastrofläge för MP – unga väljare flyr [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Katastrofsiffra för MP – Fridolin ”inte trovärdig” [DagensPS.se] >