Di:s krönikör, den tidigare M-ledaren, undrar om det inte är ”dags att syna Löfvens spel”.

ANNONS

Anna Kinberg Batra anser att Stefan Löfven har fria händer att spela ut sina kort. För det är poker statsministern ägnar sig åt och ”både motståndare och media låter honom göra det”, enligt Kinberg Batra.

Hon pekar på när Löfven nu senast höll tal till nationen om covid-19-pandemin och där han kallade svenska folket för att slarva med riskerna med virussmittan.

Kinberg Batra konstaterar i sin kolumn i Dagens Industri (obs, betalvägg) att det går att spela poker även med ”usla kort”, det handlar mer om att vara kall och beräknande, ”se trygg ut”.

Covid-19 är ”inget sällskapsspel

Men det är hög tid att syna Löfvens pokerspel, anser den tidigare Moderatledaren och slår fast att ”coronakrisen är inget sällskapsspel utan livsavgörande allvar, för enskilda och för vårt samhälle”.

Det räcker inte att se övertygande och ”snäll ut”, betonar hon och framhåller att dödssiffran i Sverige i covid-19 passerat 6 600, att jämföra med drygt 300 avlidna i viruset i Norge och knappt 400 i Finland.

ANNONS
ANNONS

Kinberg Batra kastar alltså ut frågan i Di: ”är det inte dags att syna Löfvens spel, i stället för att låta honom vända oss mot varandra?”

59 nya dödsfall rapporterades in i Sverige i fredags, den 27 november, och totalt hade då 6 681 personer dött av covid-19 i Sverige.

243 129 personer var på fredagen bekräftat smittade av covid-19. Bara under fredagen inrapporterades 6 774 nya covid-19-fall.

På tisdag sker nästa uppdatering av siffrorna i Sverige.

Snart 1,5 miljoner avlidna i virussjukdomen

Antalet bekräftade smittade av coronaviruset globalt är på måndagsmorgonen beräknat till 63 072 475, rapporterar Finwire.

Antalet döda av viruset är beräknat till 1 465 181.

ANNONS
ANNONS

Tillfrisknade personer har beräknats till 43 545 829.

Antalet aktiva fall uppgår till 18 061 465.

Det framgår av information från Worldometer vars sifferunderlag uppdateras kontinuerligt.

Läs även: Finansman till attack mot Löfvens ”pajaskonster” [DagensPS.se] »