Dagens PS

Bard spår inbördeskrig: ”Kan bli j-vligt blodigt”

USA är totalt delat i två läger
John Uggla
John Uggla
Uppdaterad: 23 feb. 2017Publicerad: 23 feb. 2017
USA är totalt delat i två läger, menar Alexander Bard som inte utesluter ett amerikanskt inbördeskrig. (Foto: TT)

USA är totalt delat i två läger, menar Alexander Bard som inte utesluter ett amerikanskt inbördeskrig. (Foto: TT)

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Före detta musikern och i dag författaren och filosofen Alexander Bard ger sig in i analysen om världsläget med Donald Trump som USA:s president. Den frispråkige filosofen har flertalet gånger stuckit ut hakan när han siat om samhällets och näringslivets framtid och kanske mest känt när han i TV4:s Nyhetsmorgon 1999 satte huvudet på spiken om vad internet skulle komma att innebära för världen.

Men den här gången handlar det alltså om säkerhetsläget globalt och det är ingen solskenshistoria som Alexander Bard målar upp. I onsdagens avsnitt av Filip och Fredriks Kanal 5-program ”Breaking News” konstaterar han att det var bra att Trump vann den nu – annars hade blivit ännu värre, menar han.

”Det riktigt dramatiska är att USA kan gå mot inbördeskrig. USA är ett totalt delat land, det finns inga krafter som förenar de här två lägren”, säger han enligt Aftonbladet.

När Filip Hammar undrar vad som kommer att hända då, svarar han:

”Ja, då blir det jävligt blodigt, självklart. Trump säger att fienden är utanför, att det är en arab eller en mexikansk invandrare. Det han fullständigt ignorerar är att fienden kan finnas inom USA.”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS